Saturday, 8 August 2015

pelan pengajian pentadbiran korporat (AM 225)

Saturday, 8 August 2015

hai, saya pasti ramai pelajar uitm degree sudah mula ambil kisah tentang kuliah, mungkin sebab bosan dapat cuti yang agak lama :P

jiran sebelah saya pun komen "amboi, lamanya cuti..." (jeles la tu huhuhu) dan entri ni khas untuk housmate saya yang nak daftar kursus online (nama dia syafawati, masih single)..... ok, information ini adalah dari panduan pendaftaran yang diberi semasa orientasi masuk degree dulu tu, hopefully masih releven dengan sekarang ni.


  • Kursus elektif mengikut konsep 'first come first serve' dengan kuota yang telah ditetapkan. tiada penambahan kuota dibuat
  • Sila pastikan subjek didaftarkan di kelas yang betul, sebarang permasalahan sila berjumpa dengan KPP (ketua pusat pengajian)
  • Tidak dibenarkan ambil 2 subjek ELC dalam satu semester
  • Dinasihatkan mengikut jam kredit yang telah ditetapkan didalam peraturan akademik pindaan 2013: iaitu 17-23jam kredit. (tertakluk kepada pindaan yang diluluskan oleh Jwatankuasa Akademik Fakulti)
  • Borang pencualian kredit perlu disertakan bersama sama transkrip asasi/diploma.
  • Make sure lah setiap subjek tu semua kelas sama supaya tak susahkan diri dan orang lain huhuhu.

Bahagian 1
  1. Introduction to Public Administration (ADS 404)
  2. Management Principles and Practices (ADS 460)
  3. Intermediate Financial Accounting & Reporting (ACC 406)
  4. Malaysian Legal Principles (LAW 445)
  5. Business Mathematics (MAT 402)
  6. Tamadun Islam dan Asia Tenggara (CTU 551)
  7. Prepatory College English (ELC 400)*student Asasi dapat pengecualian
  8. Co-Curriculum
jumlah kredit: 20

Bahagian 2
  1. Introduction to Public Sector Quality Management (ADS 410)
  2. Industrial Relations (ADS 465)
  3. Cost and Management Accounting (ACC 416)
  4. Commercial Law (LAW 439)
  5. Statistics for Business and Social Sciences (STA 404)
  6. Economics (ECO 415)
  7. Co-Curriculum
jumlah kredit: 19

Bahagian 3
  1. Organisational Behaviour (ADM 501)
  2. Financial and Management Accounting (ACC 466)
  3. Advanced Business Law (LAW 503)
  4. Principles of Entrepreneurship (ENT 530)
  5. Sejarah Malaysia (CTU 555)
  6. English for Critical Academic Writing (ELC 501)
  7. Third Language I
  8. Co-Curriculum
  9. Elective
    • Social Marketing (ADS 402)
    • Quality Management (ADM 510)
    • International Relations (ADS 510)
    • Electronic Government (ADS 556)
jumlah kredit: 22

Bahagian 4
  1. Human Resource Management (ADM 551)
  2. Management Accounting (ACC 516)
  3. Malaysian Company Law (LAW 610)
  4. Management Information System (CSC 408)
  5. Public Relations (PRO 458)
  6. English for Oral Presentation (ELC 590)
  7. Third Language II
  8. Elective
    • Knowledge Management (ADS 503)
    • Advanced Industrial Relations (ADS 517)
    • Innovation management (ADS 557)
    • Southeast Asian Affairs (ADS 560)
jumlah kredit: 23

Bahagian 5
  1. International Business Environment (ADM 602)
  2. Company Secretarial Practice I (ADM 609)
  3. Taxation I (ACC 426)
  4. Advanced Financial Accounting & Reporting (ACC 506)
  5. Meetings and Discussion (EWC 663)
  6. Third Language III
  7. Elective
    • Service Management (ADM 570)
    • Managing Change (ADS 607)
    • Fundamentals of Research and Data Analysis (ADS 651)
    • Social Security and Employee Benefits Admin (ADM 653)
jumlah kredit: 20

Bahagian 6
  1. Taxation II (ACC 526)
  2. Corporate Strategic Management (ADM 650)
  3. Company Secretarial Practice II (ADM 657)
  4. Corporate Finance (ADM 658)
  5. Corporate Governance & Ethics (ADM  659)
  6. Practical Training (ADS 667)
jumlah kredit: 23


pelan ini disediakan oleh: Pn Sharifah Fatihah Syed Mohd Fuzi
KPP Pentadbiran Korporat (AM 225)
UiTM Kampus Negeri Sembilan
Office No: 06-6342106

No comments:

Post a Comment

Tambah link blog, insyaAllah saya singgah :D

Amira's Blog © All Rights Reserved. 2010-2016