Tuesday, 24 January 2017

praktikal ):

Tuesday, 24 January 2017
salam semua. hi. tak sangka praktikal ni macam ni.. bosan dan erm terlalu dewasa.

----OFF RECORD---

baru 2 hari berlalu. syukur praktikal kos ni 2 bulan je. so ada lagi 7 minggu 3 hari. argh. kalau sepanjang semester a.k.a 4 bulan ke.. jenuh aku. memang tak boleh apply firma kecik, pening jadinya. tapi syukur tang orang2 disitu sangat baik dan so sweet. dorang sangat baik lah! belikan breakfast, treat lunch, caring and many more. sangat memahami budak praktikal ini.

despite semua keburukkan2 praktikal ni, aku yakin ada lagi 1000 hikmah dan kebaikkan yang tersorok yang aku tak nampak and maybe berguna in future. semoga aku berjaya melepasi praktikal dengan jaya dan dapat markah terbaik untuk PRACTICAL TRAINING amin. hmm to supervisor, please, give me full marks. kbai. mmuah

Thursday, 19 January 2017

yeay Clay Mask !

Thursday, 19 January 2017
hi people.. semalam aku happy sangat2 sebab lepas dah 2/3 hari meninjau clay mask yang offer harga terbaik dan memuaskan hati aku. puas lah cari macam2 brand ada dekat instagram tu. Mary Jardin lah, ini lah itu lah. of course harga nya variasi lah juga. ada yang murah and ada yang mahal. memang berkira sikit kalau pilih2 produk ni. sebab penting kan! untuk muka kita. lepas tu biar lah padan kalau nak letak harga mahal pun. macam minyak argan kan, ada je yang murah.. at the end aku ambik Mora Argan Oil Mira Filzah yang mahal tu juga. well, siapa berjaya puaskan hati aku, dia lah yang terpilih.

so ceritanya, lepas beberapa hari tengok2 tinjau2 kat ig tu, masih lagi tak puas hati. so semalam lepas habis paper final, singgah Aeon Klebang sekejap.. dengan takdir Allah aku dipertemukan dengan Jeju Clay Mask from Always 21. Ahh >.<

Menggoda..
Rasa puas hati sangat
harga dia kat Always 21 semalam RM 56 tak silap. tak terlalu murah dan tak juga mahal sangat. well, selepas survey beberapa jenama and product kan. tapi nak kata rezeki dan menguatkan lagi untuk aku setuju ambik produk ni ialah.. semalam ada promosi pulak.. beli ni dapat lagi satu scrub lemon dan 3 losyen comel free from Always 21 dengan total harga RM 58 sahaja! Ahh bahagia lagi haha.

tak cari tiba2 dapat hehe

lotion dapat free 3 je. normal price RM 19 :D
so ada scrub, ada mask and lotion tangan pada harga RM 58 :D seronok! rasa macam big achievement je. lotion belum try. tapi scrub and clay mask dah cuba memang best gila ! scrub lembut gila, tak menyakitkan macam certain scrub tu pastu bau pun just nice. tak wangi sangat and yang paling penting tak busuk hahaha. clay mask jangan tanya. tak bau pape. haha best serius best. lepas pakai rasa fresh and pori nampak lah makin kecil. the best. oh my god. scrub and mask ni pakai at least 2kali je seminggu, jangan kerap sangat ok. insyaAllah berseri2 muka ugais. ok done share keterujaan. hahaha

CEPAT SEMUA MASIH SALE



Amira's Blog © All Rights Reserved. 2010-2018