Tuesday, 23 August 2016

Itik Salai kole Pilah

Tuesday, 23 August 2016
Salam. hi kawan2, kampung aku di felda chini. FELDA. yup my grandparent ialah peneroka. so mereka dah berpindah ke Pahang dan duduk disitu for years and masih menetap disitu walau asalnya masing2 dari Perak.

sejak akhir2 ni kalau balik kampung mesti lalu ikut kek kole pilah. maklumlah, singgah sebentar di seremban, tempat aku belajar. lagipun lebih dekat daripada putrajaya. sebelum ni kitorang duk kl, takde la ikut situ. direct je ke karak sana nun.

Very nice :D

so ceritanya sepanjang jalan di kole pilah itu.... penuh dengan itik2 tergantung

adakah itu lemang....

orang ni cakap, selalunyo orang buek masak lomak cili api. bilo den donga tu, bodorau darah den..cuco air lio den..... xsoba nak masak kek umah ni... (mak den yang masak)

so siapa2 nak cuba, boleh la pergi ke kole pilah. memang terkenal disitu dan hanya disitu. sekian mempromosi itik salai demi perut korang2 semua hehe.

Gambar oleh kamera baru den... cantik tak ><

2 comments:

Tambah link blog, insyaAllah saya singgah :D

Amira's Blog © All Rights Reserved. 2010-2016